Smažený knedlík s kuklami
>> Tradiční rychlé, laciné a přitom velmi syté jídlo získá díky kuklám na křupavosti i výživové hodnotě – Knedlík s kuklami – recept.
knedlík s kuklami recept
Ingredience na 2 porce:
400 g knedlíku
1 bílá cibule
50 g čerstvých kukel
4 vejce
Kyselé okurky
Polévková lžíce sádla
Postup
- Cibuli nakrájíme nadrobno a na pánvi předsmažíme na rozpáleném tuku dozlatova. Oblíbenou variantou je přidání nadrobno nakrájené mrkve.
- Knedlík nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev – zprvu nemícháme a necháme ze spodní lehce připálit, aby kostičky získaly na křupavosti.
- Kukly porazíme v mikrovlnné troubě, čas nastavíme tak, aby po vyjmutí nezčernaly nedostatečnou tepelnou úpravou, ale ani příliš nevyschly.
- Až jsou knedlíky dostatečně osmažené, přidáme kukly a promísíme. Tepelně upravené již jsou, jde jen o to, aby se obalily v tuku.
- Na knedlíky rozklepneme vejce, promísíme a odstavíme. Sůl je otázkou chuti, někdo dosolí, někomu stačí sůl obsažená v knedlíku. Dozdobit můžeme pažitkou.
- Podáváme s tatarskou omáčkou, hořčicí nebo kečupem, dobrou přílohou je kvašený okurek nebo zeleninový salát.
Líbil se vám článek Knedlík s kuklami – recept? Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zapojte se do diskuze!