Smažený knedlík s kuklami

>> Tradiční rychlé, laciné a přitom velmi syté jídlo získá díky kuklám na křupavosti i výživové hodnotě Knedlík s kuklami – recept.

knedlík s kuklami recept

Smažený knedlík s kuklami

Ingredience na 2 porce:

400 g knedlíku

1 bílá cibule

50 g čerstvých kukel

4 vejce

Kyselé okurky

Polévková lžíce sádla

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na pánvi předsmažíme na rozpáleném tuku dozlatova. Oblíbenou variantou je přidání nadrobno nakrájené mrkve.
  2. Knedlík nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev – zprvu nemícháme a necháme ze spodní lehce připálit, aby kostičky získaly na křupavosti.
  3. Kukly porazíme v mikrovlnné troubě, čas nastavíme tak, aby po vyjmutí nezčernaly nedostatečnou tepelnou úpravou, ale ani příliš nevyschly.
  4. Až jsou knedlíky dostatečně osmažené, přidáme kukly a promísíme. Tepelně upravené již jsou, jde jen o to, aby se obalily v tuku.
  5. Na knedlíky rozklepneme vejce, promísíme a odstavíme. Sůl je otázkou chuti, někdo dosolí, někomu stačí sůl obsažená v knedlíku. Dozdobit můžeme pažitkou.
  6. Podáváme s tatarskou omáčkou, hořčicí nebo kečupem, dobrou přílohou je kvašený okurek nebo zeleninový salát.

Zpět na Recepty >>

Líbil se vám článek Knedlík s kuklami – recept? Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zapojte se do diskuze!

Leave a Review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru