Zahuštěná fazolová polévka

>> Najemno rozmixované červíky můžeme díky jejich neutrální chuti přidat do spousty různých pokrmů. Nutriční hodnota takového jídla pak vystřelí do nebes. Hmyzí polévka – recept.

hmyzí polévka recept

hmyzí polévka recept

Ingredience na 3 porce:

0,5 litru vývaru

1 bílá cibule

2 brambory

1 menší mrkev

2 stroužky česneku

1/2 hrnku fazolí

1/2 hrnku červího pyré

1 lžička sladké papriky, bobkový list, nové koření, černý pepř, majoránka

Postup

  1. Fazole namočíme přes noc, vodu pak vylejeme (nejlépe do nějakého květináče).
  2. V kuchyňském robotu rozmixujeme najemno půl hrnku červíků. Pokud máme raději polévky hustší, můžeme mixérem prohnat i polovinu brambor nebo část fazolí
  3. Cibuli nakrájíme na drobno a necháme na pánvi zesklovatět. Poprášíme moukou a paprikou a zalejeme vývarem.
  4. Přidáme obsah mixéru, nakrájené brambory, prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev, koření a fazole. Podle chuti osolíme a kdo má rád v polévce ocet, nemusí šetřit. Vaříme dokud fazole nezměknou. Majoránku přidáme před ostavením.
  5. Podáváme s chlebem nebo krutony, polévku můžeme ozdobit najemno nakrájenou petrželkou. Polévka je velmi sytá i přesto, že neobsahuje maso. Výživová hodnota hmyzího pyré je opravdu skvělá, pokud je tedy v původní receptuře daného pokrmu maso, lze ho zčásti (někdy i zcela) nahradit.

Zpět na Recepty >>

Líbil se vám článek Hmyzí polévka – recept? Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zapojte se do diskuze!

Leave a Review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru