Zahuštěná fazolová polévka
>> Najemno rozmixované červíky můžeme díky jejich neutrální chuti přidat do spousty různých pokrmů. Nutriční hodnota takového jídla pak vystřelí do nebes. Hmyzí polévka – recept.
hmyzí polévka recept
Ingredience na 3 porce:
0,5 litru vývaru
1 bílá cibule
2 brambory
1 menší mrkev
2 stroužky česneku
1/2 hrnku fazolí
1/2 hrnku červího pyré
1 lžička sladké papriky, bobkový list, nové koření, černý pepř, majoránka
Postup
- Fazole namočíme přes noc, vodu pak vylejeme (nejlépe do nějakého květináče).
- V kuchyňském robotu rozmixujeme najemno půl hrnku červíků. Pokud máme raději polévky hustší, můžeme mixérem prohnat i polovinu brambor nebo část fazolí
- Cibuli nakrájíme na drobno a necháme na pánvi zesklovatět. Poprášíme moukou a paprikou a zalejeme vývarem.
- Přidáme obsah mixéru, nakrájené brambory, prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev, koření a fazole. Podle chuti osolíme a kdo má rád v polévce ocet, nemusí šetřit. Vaříme dokud fazole nezměknou. Majoránku přidáme před ostavením.
- Podáváme s chlebem nebo krutony, polévku můžeme ozdobit najemno nakrájenou petrželkou. Polévka je velmi sytá i přesto, že neobsahuje maso. Výživová hodnota hmyzího pyré je opravdu skvělá, pokud je tedy v původní receptuře daného pokrmu maso, lze ho zčásti (někdy i zcela) nahradit.
Líbil se vám článek Hmyzí polévka – recept? Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zapojte se do diskuze!