Houbová smaženice s červíky
>> Některé potraviny se k sobě hodí více než jiné. Měkká struktura houby a křupavost červíků k sobě ladí docela dobře. Houbová smaženice s červíky – recept.
Smaženice s červíky recept

Ingredience na 3 porce:
2 lžíce sádla
2 cibule
1 menší mrkev
2 stroužky česneku
0,5 kg čerstvých hub
1/2 hrnku spařených červů
kmín, kukurma, sůl, mletý pepř
Postup
- Červíky spaříme v horké vodě, houby očistíme a nakrájíme na větší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo začneme restovat na měsíčky nakrájenou cibulku a mrkev.
- Jakmile je cibule do zlatova, přidáme houby. Osolíme, opepříme, k houbám patří také kmín, zajímavý chuťový nádech dodá např. špetka kukurmy. Na maximálním výkonu sporáku vydusíme z hub všechnu vodu.
- Jakmile je voda pryč a směs se začne opět smažit, je nezbytně nutné neustále míchat a obracet, aby se houby důkladně prosmažily a přitom se nepřipálily.
- Pár minut před koncem snížíme teplotu a přidáme prolisovaný česnek a červíky, za stálého míchání smažíme už jen chvíli, než červíci nasají chuť, jsou totiž titěrní a rychle se připalují.
- Houbovou smaženici můžeme podávat na nejrůznější způsoby, někdo to rád na počesnekované topince, jiný třeba jako přílohu k masu a rýži.
Líbil se vám článek Smaženice s červíky – recept? Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zapojte se do diskuze!