Smaženice s červíky

Houbová smaženice s červíky

>> Některé potraviny se k sobě hodí více než jiné. Měkká struktura houby a křupavost červíků k sobě ladí docela dobře. Houbová smaženice s červíky – recept.

Smaženice s červíky recept

smaženice s červíky recept

Ingredience na 3 porce:

2 lžíce sádla

2 cibule

1 menší mrkev

2 stroužky česneku

0,5 kg čerstvých hub

1/2 hrnku spařených červů

kmín, kukurma, sůl, mletý pepř

Postup

  1. Červíky spaříme v horké vodě, houby očistíme a nakrájíme na větší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo začneme restovat na měsíčky nakrájenou cibulku a mrkev.
  3. Jakmile je cibule do zlatova, přidáme houby. Osolíme, opepříme, k houbám patří také kmín, zajímavý chuťový nádech dodá např. špetka kukurmy. Na maximálním výkonu sporáku vydusíme z hub všechnu vodu.
  4. Jakmile je voda pryč a směs se začne opět smažit, je nezbytně nutné neustále míchat a obracet, aby se houby důkladně prosmažily a přitom se nepřipálily.
  5. Pár minut před koncem snížíme teplotu a přidáme prolisovaný česnek a červíky, za stálého míchání smažíme už jen chvíli, než červíci nasají chuť, jsou totiž titěrní a rychle se připalují.
  6. Houbovou smaženici můžeme podávat na nejrůznější způsoby, někdo to rád na počesnekované topince, jiný třeba jako přílohu k masu a rýži.

Zpět na Recepty >>

Líbil se vám článek Smaženice s červíky – recept? Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zapojte se do diskuze!

Leave a Review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru