Hmyzí hamburger

>> Existuje jen málo tak nezdravých jídel (a přitom tak geniálně mňamózních) jako je osmažený hamburger. Hmyzí hamburger bez masa je proto pro fanoušky zdravé výživy naprostá pecka – zde je recept k jeho přípravě

hmyzí hamburger recept

hmyzí hamburger recept

Ingredience na 6 burgerů:

0,5 kg rozmixovaných červů

200 gr. červená řepa

200 gr. naklíčené špaldy

2 bílé cibule

100 gr. strouhanky

2 vejce

3 stroužky česneku

1 lžička uzené papriky

koření: pepř, sůl, muškátový oříšek, tymián, rozmarýn, lžíce chilli prášku

Postup

  1. Řepu nakrájíme na kostičky a pečeme při 250 stupních. Doba bude záviset na velikosti kostiček, měla by být upečená ale ne spálená.
  2. Cibuli nakrájejte na drobno a za častého míchání pomalu karamelizujte na pánvi na nízké teplotě. 2 minuty před odstavením přidejte prolisovaný česnek.
  3. V kuchyňském robotu nahrubo pomelte dohromady naklíčenou špaldu, upečenou řepu a zkaramelizovanou cibulku. Přílišné mletí způsobí, že hamburgery budou méně strukturované.
  4. Přidejte najemno rozmixované červíky, strouhanku na zahuštění, vejce a koření. Vše spojte a dobře promíchejte. Dejte přes noc do lednice, aby se mohla uvolnit vlhkost
  5. Vytvarujte placičky a na pečícím papíru upečte v troubě při 250 stupních dozlatova, je možné i opatrně osmažit na oleji nebo sádle.

Zpět na Recepty >>

Líbil se vám článek Hmyzí hamburger – recept? Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zapojte se do diskuze!

Leave a Review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru