Hmyzí hamburger
>> Existuje jen málo tak nezdravých jídel (a přitom tak geniálně mňamózních) jako je osmažený hamburger. Hmyzí hamburger bez masa je proto pro fanoušky zdravé výživy naprostá pecka – zde je recept k jeho přípravě
hmyzí hamburger recept
Ingredience na 6 burgerů:
0,5 kg rozmixovaných červů
200 gr. červená řepa
200 gr. naklíčené špaldy
2 bílé cibule
100 gr. strouhanky
2 vejce
3 stroužky česneku
1 lžička uzené papriky
koření: pepř, sůl, muškátový oříšek, tymián, rozmarýn, lžíce chilli prášku
Postup
- Řepu nakrájíme na kostičky a pečeme při 250 stupních. Doba bude záviset na velikosti kostiček, měla by být upečená ale ne spálená.
- Cibuli nakrájejte na drobno a za častého míchání pomalu karamelizujte na pánvi na nízké teplotě. 2 minuty před odstavením přidejte prolisovaný česnek.
- V kuchyňském robotu nahrubo pomelte dohromady naklíčenou špaldu, upečenou řepu a zkaramelizovanou cibulku. Přílišné mletí způsobí, že hamburgery budou méně strukturované.
- Přidejte najemno rozmixované červíky, strouhanku na zahuštění, vejce a koření. Vše spojte a dobře promíchejte. Dejte přes noc do lednice, aby se mohla uvolnit vlhkost
- Vytvarujte placičky a na pečícím papíru upečte v troubě při 250 stupních dozlatova, je možné i opatrně osmažit na oleji nebo sádle.
Líbil se vám článek Hmyzí hamburger – recept? Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zapojte se do diskuze!